Kentekenplaat bestellen:

Elektrisch raam auto kapot?

U heeft het raam van uw auto opengedaan en nu wil deze niet meer dicht? U baalt als een stekker en wilt dat het probleem zo vlot mogelijk wordt opgelost. Voor de oplossing van dit probleem kunt terecht bij Dregema.

Oorzaken kapotte raambesturing

Wil het raam van uw auto niet meer openen of sluiten dan zijn er een aantal mogelijke oorzaken. Een oorzaak kan technisch  (kapotte overbrenging) of elektrisch (kapotte zekering) zijn. Wij hebben ze voor u op een rij gezet:

  • kapotte zekering
  • de overbrenging is defect
  • kabelbreuk
  • raam loopt niet goed in de geleiders
  • motor van het raammechanisme is kapot

Kapotte zekering

Het eerste wat u checkt is of er sprake is van een kapotte zekering. In het instructieboekje van uw auto vind u een overzicht waarop u vindt om welke zekering het gaat. Vervolgens kun je testen of de zekering de oorzaak van het probleem is. Mocht dit zo zijn dan kunt u de zekering vervangen.

Doorgaans heb je zogenaamde zekeringtrekkers in de auto waarmee de zekering veilig verwijderd en vervangen kan worden. Belangrijk is wel dat u de juiste ampèrewaarden hanteert voor de zekering. Anders krijgt u te maken met andere problemen.

In de auto vindt u vaak een reserve zekering. Mocht u deze al gebruikt hebben dan koopt u een nieuwe zekering.

Kapotte overbrenging

Er kan sprake zijn van een kapotte overbrenging. Dit betekent dat een bepaald onderdeel kapot is waardoor het raam niet reageert wanneer u op de knopjes drukt.

Kabelbreuk: weerstand raam

Uw raam gaat naar boven en beneden door een mechanisme wat gedragen wordt door een stalen draad. Dit draad kan kapot gaan of slijten in de loop van de tijd. Breekt de kabel dan is er sprake van een kabelbreuk.

Bij slijtage breken er nerven van het staaldraad af waardoor het motortje problemen heeft bij het oprollen. Dit verklaart de weerstand die u voelt.

Raam loopt niet goed in de geleiders

Behalve een technische of elektrische oorzaak kan het probleem ook zijn dat het raam niet goed loopt in de geleiders. Deze geleiders slijten in de loop van de tijd waardoor het raam niet soepel loopt.

Motormechanisme defect

In het ergste geval is het motortje, wat dit proces aanstuurt compleet defect. De echte doe-het-zelvers kunnen dit zelf vervangen. Maar doorgaans adviseren wij dit door professionals te laten doen.

In onze werkplaats kunnen wij dit voor u organiseren. Onze vakmensen hebben dit probleem al vaker bij de kop gehad waardoor wij het probleem vlot voor u oplossen.

Hoe los je dit probleem op?

Is de oorzaak van uw probleem een kapotte zekering. Dan kunt u handige doe-het-zelver het probleem zelf oplossen. Gaat dit u de pet te boven en wilt u dat een vakman dit probleem voor oplost? Kom rustig langs bij Dregema. Dit doen wij voor u:

Dregema  Diagnose van het probleem (we vertellen u precies waar de oorzaak van het probleem zit)

Dregema  Duidelijke communicatie (wij doen u een prijsopgave, op basis hiervan neemt u een beslissing)

Dregema  Probleem wordt opgelost (afhankelijk van de benodigde tijd kunt u hierop wachten)

Dregema  Wij geven u advies over het voorkomen van problemen (uw raam loopt weer op rolletjes)

Fietsendrager

Gaat u er graag op uit met de auto én de fiets? Dan is een fietsendrager onmisbaar! Er zijn verschillende soorten fietsendragers; op de trekhaak,

Lees verder »

Accu kopen

Accu kopen Ga zonder zorgen de weg op, met een goede accu! Het vinden van de juiste accu voor uw auto is niet altijd makkelijk

Lees verder »

Vakantiesluiting

Van 7 t/m 19 augustus zijn onze winkel en werkplaats gesloten ivm vakantie.

Vanaf dinsdag 22 augustus staan we weer voor je klaar.

Fijne zomer (vakantie)!