Kentekenplaat bestellen:

Fietsendrager

Gaat u er graag op uit met de auto én de fiets? Dan is een fietsendrager onmisbaar! Er zijn verschillende soorten fietsendragers; op de trekhaak, op het dak of op de achterklep. Het is belangrijk dat u al een paar dingen helder hebt voor het aanschaffen van een fietsendrager. Wat is uw budget? Gaat u veel korte of juist lange afstanden rijden? Wat voor soort fietsen zal u gaan vervoeren? Hoe is het gesteld met uw krachten? Bijvoorbeeld elektrische fietsen op een dakdrager tillen is zwaarder dan u  denkt!

Fietsendrager trekhaak

Als u veel zware fietsen of e-bikes vervoert, is de fietsendrager op de trekhaak erg geschikt! Een fietsendrager op uw trekhaak is vaak gemakkelijk te bevestigen maar gemiddeld duurder dan andere fietsendragers. Met een fietsendrager op uw trekhaak kunt u maximaal vier fietsen vervoeren of 2 e-bikes. Om nog steeds de kofferklep te kunnen openen, zijn er tegenwoordig veel kantelbare fietsendragers. De trekhaakdragers hebben veel draagvermogen, vaak tot 30 kg per fiets, hierdoor zijn sommige fietsendragers ook geschikt voor het vervoeren van e-bikes of speed pedelecs. Het is wel belangrijk dat u het maximale draagvermogen (kogeldruk) van de trekhaak in de gaten houdt. Veel trekhaakdragers zijn kant-en-klaar leverbaar.

Fietsendrager achterklep

Geen trekhaak maar toch een fietsendrager? Denk dan eens na over een fietsendrager voor op de achterklep. De fietsendragers voor op de achterklep zijn goedkoper in vergelijking tot fietsendragers voor op de trekhaak. Maar let op het laadvermogen is meestal een stuk lager en de constructie is minder stevig dan een bevestiging op de trekhaak. Deze fietsendragers zijn geschikt 3 voor lichte fietsen zoals mountainbikes, kinderfietsen en racefietsen. Fietsendragers voor op de achterklep zijn niet geschikt voor e-bikes. Controleer goed of de fietsendrager wel geschikt is voor uw achterklep, sommige modellen zijn specifiek geschikt voor één model auto.

Fietsendrager op het dak

Een kofferbak vol met bagage en toch een fietsendrager mee? Met een dakdrager kan dat! Een dakdrager is erg handig wanneer u bijvoorbeeld met een caravan rijdt. Het maximale aantal te vervoeren fietsen hangt van de breedte en draaglast af van de drakdrager, en het gewicht van de fietsen. Een groot pluspunt is dat er geen belemmering is in het zicht van de achterruit en de kofferbak is bereikbaar. Er zijn echter wel enkele nadelen: een dakdrager vangt namelijk wind waardoor uw brandstofverbruik omhoog gaat, bij het inrijden van een tunnel of parkeergarage moet u ook rekening houden met de hoogte van de auto, en u zult de fietsen op het dak moeten tillen. Daardoor is het geen optie om e-bikes op het dak te vervoeren.

Bij Dregema adviseren wij graag welke fietsendrager bij u past! Neem contact met ons op of kom langs in onze winkel in Emmen!

Accu kopen

Accu kopen Ga zonder zorgen de weg op, met een goede accu! Het vinden van de juiste accu voor uw auto is niet altijd makkelijk

Lees verder »

Kentekenplaat kopen

Kentekenplaat kopen In Nederland komt u verschillende soorten kentekens tegen op de weg. Zo is er natuurlijk de bekende gele, maar zien we ook witte,

Lees verder »

Vakantiesluiting

Van 7 t/m 19 augustus zijn onze winkel en werkplaats gesloten ivm vakantie.

Vanaf dinsdag 22 augustus staan we weer voor je klaar.

Fijne zomer (vakantie)!