Kentekenplaat bestellen:

Search

Ontdooien autoruiten

Zijn je autoruiten bevroren? Vriest het flink of is er zelfs sprake van ijzel? Grote kans dat je dan elke ochtend de autoruiten staat te krabben. In dit artikel vind je een aantal handige tips voor het ontdooien van de autoruiten.

  • Heeft het geijzeld en krijg je het ijs met geen mogelijkheid van de ruiten?
  • Wil je voorkomen dat je morgenochtend in alle vroegte de ruiten staat te krabben?
  • Moet je nu wel of niet de auto starten wanneer je de ruiten ontdooit?

Slecht zicht door ijs op de ramen

Bevroren ramen geven logischerwijs slecht zicht wanneer je de weg opgaat. Het is dus zaak dat je de ramen goed ontdooit voordat je op pad gaat. Soms lijkt het in alle haast eenvoudiger om slechts een deel van de ramen of een enkel deel te ontdooien.

Toch is dit levensgevaarlijk voor jou en medewegbestuurders. Als je met bevroren of beslagen ruiten rijdt dan kun je bovendien een bekeuring krijgen, als de politie vindt dat je daardoor onvoldoende zicht hebt en een gevaar vormt op de weg.

Wij hebben 6 handige tips (+1 bonustip) voor je op een rij gezet.

Tip 1: Antivries vloeistof

Zorg dat je de normale ruitenwisservloeistof tijdig vervangt door antivries ruitenvloeistof. Normale ruitenvloeistof is namelijk niet bestand tegen de vrieskou. Vriest het en besluit jij de autoruit schoon te maken met ruitenvloeistof dan bevriest de vloeistof. Dit kan erg gevaarlijk zijn! Zorg dus dat je antivries ruitenwisservloeistof in de auto hebt.

Tip 2: Start eerst de auto

Wij adviseren je om altijd eerst de auto aan te zetten. Zo kan de auto opwarmen en dan zul je zien dat het verwijderen van de ijslaag een stuk makkelijker gaat.

Tip 3: Motip de-icer of ontdooispray

In de winkel van Dregemakun je Motip de-icer of ontdooispray kopen. Dit spuit je op de voorruit en verdwijnt het ijs.

Tip 4: doe je ruitenwisser nooit direct aan

Heel belangrijk! Doe nooit je ruitenwissers aan wanneer de auto bevroren is en je deze wilt ontdooien. De kans is namelijk groot dat de ruitenwissermotor kapot gaat.

Deze moet je laten repareren of vervangen wat weer geld kost. Zorg dat het ijs van de ruiten is, de auto opgewarmd is en ga dan pas de ruitenwissers gebruiken.

Wees overigens ook voorzichtig met het lostrekken van de ruitenwisser van de bevroren ruit. Wanneer de ruitenwissers vastgevroren zitten kun je de rubbers beschadigen.

Tip 5: voorkom ijsvorming aan binnenkant ramen

Condens aan de binnenzijde van de autoruiten kan ijsvorming veroorzaken aan de binnenzijde van de ruit. Om dit te voorkomen kun je Pingi luchtontvochtiger gebruiken. Hiermee voorkom je beslagen ruiten.

Tip 6: voorkom vastgevroren deurrubbers

Door het winterweer kunnen de deurrubbers vastvriezen. Dit kun je simpelweg voorkomen door de deurrubbers in te spuiten met Motip vaseline of siliconenspray. Let op: je moet wel eerst de rubbers schoonmaken!

Bonustip: Anti ijsdek of autohoes

Wil je nooit meer ijs krabben? Met een anti ijsdek of autohoes voorkom je ijsvorming op de autoruit. Een anti-ijsdeken is eenvoudig te monteren door hem tussen de zijdeuren te klemmen.

Deze anti-ijsdeken biedt bescherming, ook bij extreem lage temperaturen. Hij is geschikt voor alle type auto’s en is compact in gebruik! Een autohoes kun je om de auto heen wikkelen, hiermee is de complete auto beschermd.

Fietsendrager

Gaat u er graag op uit met de auto én de fiets? Dan is een fietsendrager onmisbaar! Er zijn verschillende soorten fietsendragers; op de trekhaak,

Lees verder »

Accu kopen

Accu kopen Ga zonder zorgen de weg op, met een goede accu! Het vinden van de juiste accu voor uw auto is niet altijd makkelijk

Lees verder »

Vakantiesluiting

Van 7 t/m 19 augustus zijn onze winkel en werkplaats gesloten ivm vakantie.

Vanaf dinsdag 22 augustus staan we weer voor je klaar.

Fijne zomer (vakantie)!