Autolak specialist

Autolak specialist

Meer weten over de de kleurmakerij?

Specialismen

Soorten autolak

Er zijn diverse autolakken maar wat is het grote verschil tussen bijvoorbeeld primer, 2K lak, basislak en blanke lak? Dregema Autolakspecialist Emmen heeft het voor u op een rijtje gezet.

Grondlaag of Primer

De 1e laag is de belangrijkste laklaag. Deze dient aangebracht te worden en is ten allen tijde een primer, ook wel grondlaag genoemd. Een primer zorgt niet alleen voor de het juiste kleurresultaat, maar dient tevens als hechting tussen het te spuiten object, en de lak. Primers zijn er in de kleuren Wit, Zwart, Rood en Grijs.

Welke grondkleur?

Afhankelijk van de eindkleur dient men te bepalen welke grondkleur men dient te gebruiken. Veelal wordt de grijze primer ingezet. Dit wordt bij een grijze eindkleur echter weer afgeraden, dan ziet men namelijk bij het spuiten niet goed welk deel wel of niet bespoten is. Een rode eindkleur kan men beter niet op een witte grondkleur spuiten daar het roze door kan gaan schijnen.

Kunststof primer

Voor kunststof dient men een kunststof hechtprimer te gebruiken. Bij kleine oneffenheden zou men een filler (vuller) kunnen voorspuiten. Deze dient na het uitharden wel eerst te worden geschuurd. Zie hiervoor ons stappenplan.

Meer weten over soorten laksystemen?

In dit artikel vertellen wij er alles over …

2K Lak

Een 2K lak ( 2 componenten ) is een lak met een vrij openstaande structuur. Deze lak wordt veelal op bedrijfsauto’s en op oudere auto’s gebruikt.

Voor en nadelen 2K lak:

Basislak

Een basislak is lak welke door middel van toevoegingen als parelmoer, metallic en xirallic’s speciale effecten kan weergeven. Deze lak wordt tegenwoordig het meeste toegepast.

Voor en nadelen basislak:

Blanke lak

Een blanke lak, ook wel vernis genaamd dient als beschermende  laag van de basislak, en zorgt tevens voor de glans. Er zijn diverse soorten blanke lak:
  • 1K blanke lak (niet brandstof en chemie bestendig)
  • 2K MS blanke lak (Medium Solid, brandstof en chemiebestendig*)
  • 2K HS blanke lak (High Solid, brandstof en chemiebestendig* met een hoog vulvermogen)
*tot op zekere hoogte Tevens zijn deze verkrijgbaar in matte uitvoering.

Bestel je autolak bij Dregema Emmen

Je kunt bij Dregema terecht voor het bestellen van autolak passend bij jouw auto. In onze winkel bestel je zowel lakstiften als spuitbussen passend bij jouw merk auto en in de kleur die je wenst.

Autolak in de juiste kleur laten mengen?

Bij ons ben je aan het juiste adres. Wij helpen je graag.

DHL + DPD Servicepunt

Nijbracht 110 - Emmen

14 Dagen bedenktijd en retour

Op alle online aankopen

Gratis verzending NL + BE + DE

Voor orders vanaf € 75,-

100% Veilig betalen

iDeal / MasterCard / Visa / KBC / CBC