Kentekenplaat bestellen:

Accu kopen

Accu kopen

Ga zonder zorgen de weg op, met een goede accu! Het vinden van de juiste accu voor uw auto is niet altijd makkelijk door het grote aanbod van specifieke accu’s voor alle automerken en types. Het is erg belangrijk dat u de juiste accu met de juiste capaciteit ( ampère ) voor uw auto monteert, want accu’s zijn niet alleen maar verantwoordelijk voor het starten van de auto.

Wanneer moet een auto accu vervangen worden?

Een accu moet vervangen worden wanneer deze onvoldoende stroom levert. Dit kunt u gratis laten testen bij ons. We meten of de accu voldoende capaciteit levert en of de werking van de Dynamo voldoende is.

Auto’s met een EBS (electronic branking system) en/of start-stopsysteem moeten uitgerust zijn met specifieke accu’s. Wanneer u een gewone accu in deze auto’s plaatst, is de kans groot dat de accu na verloop van tijd niet meer werkt. Bosch heeft hiervoor aangepaste accu’s ontwikkeld: EFB & AGM. Het is belangrijk dat EFB en AGM accu’s altijd op de juiste manier worden geplaatst. Wanneer de juiste accu op de juiste manier geplaatst wordt, bent u verzekerd van de juiste werking.

EFB-accu

In de EFB accu is de positieve plaat gecoat met polyfleece weefsel, waardoor de actieve massa beter in het rooster blijft. De cyclusvastheid is bij deze accu’s dubbel zo groot als bij gewone accu’s. Is de auto oorspronkelijk is uitgerust met een EFB-accu? Dan mag deze ook alleen vervangen worden door een EFB of AGM accu. ALs u dit niet doet worden de functies van het start-stopsysteem verstoord, zal de levensduur van de accu korter zijn en kunnen er allerlei storingen en foutcodes ontstaan.

AGM-accu

De AGM-technologie is momenteel één van de meest geavanceerde op de markt. Accu’s met AGM-technologie zijn voorzien van loodplaten die de maximale druk ondergaan. Door snelle reactie tussen zuur en plaatmateriaal kunnen in veeleisende situaties hogere energiehoeveelheden passeren. Is uw auto oorspronkelijk uitgerust met een AGM accu? Vervang deze dan ook alleen maar door een andere AGM-accu!

Aanmelden / Programmeren bij vervanging

Bij vervanging van een EFB of AGM accu moet deze worden geprogrammeerd middels een OBD apparaat, met andere woorden: Je verteld de auto voor het vervangen dat de huidige accu wordt vervangen, en na het vervangen vertel je de auto dat er een nieuwe is geplaatst. Aan de pus pool van deze accu’s zit veelal een soort slimme meter die het stroomverbruik bij starten, en de laadcapaciteit en aantal start / stops meet. Als de accu onvoldoende capaciteit heeft, schakelt de boordcomputer de meest onbelangrijke stroomverbruikers uit om zodoende de accucapaciteit op peil te houden.

Dregema heeft veel kennis en ervaring met het plaatsen en programmeren van accu’s in alle automerken en types. Is uw accu toe aan vervanging? Neem dan contact met ons op of kom bij ons langs in onze winkel in Emmen!

Fietsendrager

Gaat u er graag op uit met de auto én de fiets? Dan is een fietsendrager onmisbaar! Er zijn verschillende soorten fietsendragers; op de trekhaak,

Lees verder »

Kentekenplaat kopen

Kentekenplaat kopen In Nederland komt u verschillende soorten kentekens tegen op de weg. Zo is er natuurlijk de bekende gele, maar zien we ook witte,

Lees verder »

Vakantiesluiting

Van 7 t/m 19 augustus zijn onze winkel en werkplaats gesloten ivm vakantie.

Vanaf dinsdag 22 augustus staan we weer voor je klaar.

Fijne zomer (vakantie)!