Wat is een woofer?

Oriënteert u zich op een beter geluid in uw auto, en stuit u op het begrip woofer?  Wij, bij Dregema, hebben het begrip precies voor u uitgelegd. Bij Dregema zijn wij gespecialiseerd in het upgraden van audioapparatuur.

Subwoofers en woofers zijn hele krachtige luidsprekers. Deze luidsprekers zijn goed in het afspelen van tonen met een hele lage frequentie. Deze frequentie heet het basgeluid.

Ze zijn dus geschikt voor hele lage tonen, omdat een (sub) woofer geluiden afspeelt die uw normale autospeakers niet of nauwelijks kunnen afspelen.

Er zit alleen een verschil tussen een woofer en een subwoofer.

Woofer

Een woofer heeft een bereik tussen 40 tot ongeveer de 2500 Hz. Dat betekent dat het nuttig is voor het spelen van lage frequenties.

Subwoofer

Een subwoofer heeft een nog lagere frequentie dan een normale woofer. Ze worden daarom ook wel de ”subs” genoemd. Ze hebben namelijk een bereik tussen 20 en de 200 Hz.

Het uiterlijk van uw woofer

Naast het uiterlijk zijn er meerdere dingen waar je rekening mee moet houden bij het aanschaffen van een woofer. Dat zijn namelijk de afmetingen van de door u gekozen woofer. Niet elke auto heeft namelijk de ruimte achterin om een woofer te installeren. Daarom is het belangrijk u bij het aanschaffen niet alleen te richten op het uiterlijk van de woofer, ook al is het wel heel verleidelijk dit te doen!

Audio Upgrade of dempen van deuren

U kunt bij ons terecht voor een Audio Upgrade of het dempen van deuren. Wat wij doen is het geluid in uw auto optimaliseren zodat u echt kunt genieten van het geluid in de auto.

Zie ook:

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Kom gerust langs onze winkel of neem direct contact met ons op.

DHL + DPD Servicepunt

Nijbracht 110 - Emmen

14 Dagen bedenktijd en retour

Op alle online aankopen

Gratis verzending NL + BE + DE

Voor orders vanaf € 75,-

100% Veilig betalen

iDeal / MasterCard / Visa / KBC / CBC