Kentekenplaat bestellen:

Wat is een naafgat?

Het naafgat van de auto bepaalt of een bepaald type velg op uw auto past. Het naafgat is de middelste ruimte van het hart van de velg. De diameter van dit naafgat wordt gemeten in millimeters.

Waarom is dit belangrijk?

Wanneer u nieuwe velgen koopt is het belangrijk om te weten hoe groot de naafgatdiameter van uw auto is. De nieuwe set velgen moet namelijk aan dezelfde voorwaarden voldoen zodat de velgen goed om de as passen.

Velgen met een grotere naafdiameter?

Wilt u toch velgen met een grotere naafdiameter dan uw auto? Dan kunt u gebruik maken van een centreerring. De ring stopt u in het naafgat van de velg. Hierdoor sluit deze wel goed aan de op de naaf van de auto. In de praktijk zien wij dat vrijwel alle velgen een naafgat hebben wat groter is dan de naaf die op de auto te vinden is. Het betekent dat een centreerring van belang is.

Trillingen en centreerringen

Het is van belang dat de ruimte tussen de velg en de naaf goed is opgevuld. Nadeel is dat er anders speling ontstaat waardoor de auto uit balans raakt. Hierdoor kunnen trillingen ontstaan tijdens het rijden. Dit merkt u bijvoorbeeld aan het stuur.
Behalve dat dit vervelend is levert het ook schade op aan wielbouten en velgen. Daarnaast slijt het profiel op de banden sneller.

De juiste maat centreerring

  • * Stap 1: Meet de naaf van de velg in millimeters
  • * Stap 2: Meet de naaf van het wiel in millimeters
  • * Stap 3: Voor het verschil dien je een centreerring aan te schaffen

Fietsendrager

Gaat u er graag op uit met de auto én de fiets? Dan is een fietsendrager onmisbaar! Er zijn verschillende soorten fietsendragers; op de trekhaak,

Lees verder »

Accu kopen

Accu kopen Ga zonder zorgen de weg op, met een goede accu! Het vinden van de juiste accu voor uw auto is niet altijd makkelijk

Lees verder »