Kentekenplaat bestellen:

Wat is een tweeter?

Oriënteert u zich op een beter geluid in uw auto, en stuit u op het begrip tweeter?  Wij, bij Dregema, hebben het begrip precies voor u uitgelegd. Bij Dregema zijn wij gespecialiseerd in het upgraden van audioapparatuur.

Hoge tonen

Een tweeter is een luidspreker die erop is gemaakt om hoge tonen weer te geven. Daarmee hoort de tweeter bij de luidspreker van bijvoorbeeld een Hi-Fi installatie.

Een Hi-Fi installatie (High Fidelity) is een Engelse term dat hoge betrouwbaarheid betekent. Er wordt mee bedoeld dat de kwaliteit van het geluid of het beeld van het apparatuur een hoge natuurgetrouwheid heeft en het daarnaast een hele lage toegevoegde ruis en vervormg heeft. De meeste moderne luidsprekerkasten voor een Hi-Fi systeem bevatten 2 of 3 luidsprekers, waar van de kleinste een tweeter wordt genoemd.

Een tweeter is een kleine luidspreker ten opzichte van een gewone luidspreker of een woofer, hij heeft namelijk een diameter van ongeveer 3 cm.

Audio Upgrade of dempen van deuren

U kunt bij ons terecht voor een Audio Upgrade of het dempen van deuren. Wat wij doen is het geluid in uw auto optimaliseren zodat u echt kunt genieten van het geluid in de auto.

Zie ook:

Wat is een equalizer?

Een equalizer kun je het beste vergelijken met een volumeknop. Toch zit er wel een verschil tussen de equalizer en de volumeknop. Bij een equalizer kun je

Lees verder »

Hertz

Wat betekent de afkorting Hz? De afkorting van Hertz is de Hz. Het is de Sl- eenheid van een frequentie. Het wordt gebruikt bij periodieke verschijnselen. Zo

Lees verder »