Kentekenplaat bestellen:

Search

Wat is een tweeter?

Oriënteert u zich op een beter geluid in uw auto, en stuit u op het begrip tweeter?  Wij, bij Dregema, hebben het begrip precies voor u uitgelegd. Bij Dregema zijn wij gespecialiseerd in het upgraden van audioapparatuur.

Hoge tonen

Een tweeter is een luidspreker die erop is gemaakt om hoge tonen weer te geven. Daarmee hoort de tweeter bij de luidspreker van bijvoorbeeld een Hi-Fi installatie.

Een Hi-Fi installatie (High Fidelity) is een Engelse term dat hoge betrouwbaarheid betekent. Er wordt mee bedoeld dat de kwaliteit van het geluid of het beeld van het apparatuur een hoge natuurgetrouwheid heeft en het daarnaast een hele lage toegevoegde ruis en vervormg heeft. De meeste moderne luidsprekerkasten voor een Hi-Fi systeem bevatten 2 of 3 luidsprekers, waar van de kleinste een tweeter wordt genoemd.

Een tweeter is een kleine luidspreker ten opzichte van een gewone luidspreker of een woofer, hij heeft namelijk een diameter van ongeveer 3 cm.

Audio Upgrade of dempen van deuren

U kunt bij ons terecht voor een Audio Upgrade of het dempen van deuren. Wat wij doen is het geluid in uw auto optimaliseren zodat u echt kunt genieten van het geluid in de auto.

Zie ook:

Fietsendrager

Gaat u er graag op uit met de auto én de fiets? Dan is een fietsendrager onmisbaar! Er zijn verschillende soorten fietsendragers; op de trekhaak,

Lees verder »

Accu kopen

Accu kopen Ga zonder zorgen de weg op, met een goede accu! Het vinden van de juiste accu voor uw auto is niet altijd makkelijk

Lees verder »

Vakantiesluiting

Van 7 t/m 19 augustus zijn onze winkel en werkplaats gesloten ivm vakantie.

Vanaf dinsdag 22 augustus staan we weer voor je klaar.

Fijne zomer (vakantie)!