Wassen en poetsen

Meer weten over de auto schoonmaken?

Specialismen

Auto schoonmaken:

handige tips en adviezen

Hoe maakt u uw auto, camper of bestelbus nu echt goed schoon. Toen u uw auto, camper of bestelbus kocht was u vastbesloten om deze goed schoon te houden. In de praktijk blijkt dit echter moeilijker dan gedacht. Niet alleen omdat u te weinig tijd hebt om de auto schoon te maken maar ook omdat u niet altijd weet welke stappen u nu concreet moet zetten om de auto goed schoon te maken. In dit artikel vindt u een uitgebreid stappenplan voor goede schoonmaak. Ook gaan wij in de meest gestelde vragen m.b.t. de schoonmaak van uw auto. 

Vijf stappen voor een schone auto

Hieronder het 5 stappenplan om de auto in showroomstaat te laten veranderen:

  • Stap 1: Wassen
  • Stap 2: Reinigen en voorbereiden
  • Stap 3: Polish
  • Stap 4: Wax/bescherming
  • Stap 5: Onderhoud

 Per stap geven wij u een aantal middelen die ter ondersteuning kunnen zijn aan de stap die u zet met het schoonmaken van de auto.

Stap 1: Wassen

Voor het wassen van de auto hebben wij een top drie samengesteld met daarin drie shampoos die zorgen voor het beste wasresultaat.

Ultimate Wash & Wax

Dit is de meest complete shampoo met carnauba en synthetische polymeren en zorgt voor een diepe glans alsof de auto net in de wax is gezet. Tijdens het wassen van de auto wordt vuil verwijderd én blijft er daadwerkelijk een waxlaag achter. Deze shampoo voegt dus extra bescherming toe aan de lak, tijdens het wassen! Ook geschikt voor vinyl wraps en matte lak.

Gold Class Car Wash Shampoo & Conditioner:

Deze shampoo bevat een premium formule die de lak reinigt en verzorgt. De conditioners in deze shampoo zorgen ervoor dat het water eenvoudig van de lak afloopt. Dit versnelt de droogtijd van de auto en u ziet hierdoor al snel een prachtige glans.

NXT Generation Car Wash:

Een synthetische shampoo die doordringt tot het vuil en het oplost zonder de bescherming van de wax te verwijderen. De pH gebalanceerde formule verwijdert wegvuil en 
oppervlaktevervuiling op een zachte maar effectieve manier. Maakt water zachter waardoor u minder kans op kalkvlekken heeft.

Stap 2: Reinigen en voorbereiden

Stap 2 is het reinigen en voorbereiden van de auto. Wij hebben vier producten op een rij gezet:

Clay Detailing Kit:

Boomhars, spuitnevel en industriële neerslag zijn slechts enkele contaminaties die zich vasthechten aan onze autolak waardoor deze ruw aanvoelt en er dof uitziet. Met het Quik Clay Detailing System herstelt u snel en veilig deze “spiegelgladde” finish. Na een behandeling met dit systeem kunnen polish en wax snel aangebracht en uitgewreven worden voor een verpletterend eindresultaat.

Deep Crystal Paint Cleaner:

Deze niet-schurende lakreiniger verwijdert wegdekvervuiling, contaminatie, lichte vervaging, poetskringen en fijne krasjes. Zo wordt op een veilige manier beschadigde en doffe lak hersteld. Dit product wordt met de hand aangebracht.

ScratchX 2.0:

Zorg dat u ScratchX 2.0 altijd bij de hand heeft voor een vlotte verwijdering van lakproblemen wanneer deze zich voordoen. De formule ‘bedekt’ geen krassen zoals de meeste traditionele producten doen. Als krassen weg zijn, blijven ze weg! Dit product kan handmatig of met een Dual Action Polisher worden aangebracht.

Ultimate Compound:

Hardnekkige oxidatie, vlekken, ingebrande vogelpoep en andere in de lak zittende defecten kunnen worden verwijderd terwijl het oppervlak gepolijst wordt en een spiegelachtige finish krijgt. Kleur en helderheid van verwaarloosde en beschadigde lakoppervlakken worden zo op een veilige manier hersteld. Na gebruik laat het een heldere lak achter die vrij is van krassen, nevel en swirls. Zowel handmatig als met een Dual Action Polisher aan te brengen.

Geïnteresseerd?

Komt u gerust langs in onze winkel om kennis te maken met ons assortiment was- en poetsproducten. Liever online bestellen? U bestelt de producten ook eenvoudig via onze webshop.

Stap 3: Polish

Voor het polijsten van de auto hebben wij een top twee samengesteld met daarin twee producten die zorgen voor het beste wasresultaat.

Ultimate Polish:

Behaal maximale glans en reflectie met Ultimate Polish. Dit product bevat voedende oliën waardoor een rijke, diepe wet look glans op de lak ontstaat. Naast de voedende eigenschappen van dit product, worden tijdens het gebruik ook hele fijne swirls verwijderd waardoor de lak in perfecte staat is vóór de wax aangebracht wordt. Dit product kan handmatig of met een Dual Action Polisher worden aangebracht.

Deep Crystal Polish:

Deze pure polish is speciaal ontwikkeld om een ultieme glans te creëren en de lak te conditioneren en voeden. Ook verwijdert het minuscule krasjes. Donkere kleuren worden donkerder en lichtere kleuren dieper van kleur. Polish is de geheime sleutel om een ongelooflijk diepe wet look glans te creëren. Dit product dient handmatig gebruikt te worden.

Stap 4: Wax/Bescherming

Een goede bescherming van de auto is belangrijk voor een goede uitstraling.

Ultimate Wax:

De langste bescherming in combinatie met de meeste reflectie krijgt u met Ultimate Wax. De was is wax hydrofobisch, waardoor water simpelweg van de lak afglijdt. De wax kan zeer makkelijk aangebracht en uitgewreven worden, zelfs in de zon. Voor het aanbrengen gebruikt u de applicator pad en voor het uitwrijven een microvezeldoek.

NXT Generation Tech Wax 2.0:

Een synthetische wax die een diepelevendige kleur geeft en een geweldige wet look glans. Hydrophobic Polymer Technology™ geeft een waterafstotend effect en beschermt tegen oxidatie, corrosie, UV-stralen en het achteruitgaan van de lak. De lak wordt gevoed en beschermd tegen de invloeden van buitenaf.

Gold Class Carnauba Plus Premium Wax:

De formule van deze wax bevat een speciale mix van carnauba én beschermende synthetische polymeren. Het is gemakkelijk aan te brengen en uit te wrijven zonder dat er poederachtig residu achterblijft. Na het aanbrengen en uitwrijven ziet u een prachtige diepe glans!

Paint Protect:

Langdurige bescherming voor uw auto?  Dit product werkt als een beschermlaag op de lak van de auto. Hierdoor is de autolak tot wel 365 dagen of 52 wasbeurten beschermd! Ook perfect aan te brengen bovenop een wax (toppen) voor een maximale bescherming. De formule is puur synthetisch en bevat Hydrophobic Polymer Technology. Slaat niet wit uit op sierlijsten.

Deep Crystal Carnauba Wax:

Een wax met een hoog gehalte carnauba waardoor u een kristalheldere, langdurige bescherming voor uw lak creëert. Deze unieke formule is geschikt voor elk type lak inclusief metallic lakken en parelmoerlakken. Eenvoudig aan te brengen en gemakkelijk uit te wrijven.

Cleaner Wax:

Met een behandeling van Cleaner Wax wordt de lak zacht gereinigd, waardoor lichte oxidatie en verkleuring verdwijnen. De polish elementen voeden de lak en de polymeren in deze wax brengen een duurzame bescherming aan. Veilig op alle typen blanke lak.

Ultimate Quik Wax:

De synthetische wax-formule zorgt voor een geweldig resultaat in slechts enkele minuten zonder dat deze witte strepen achterlaat. Zelfs aan te brengen in de zon en kan perfect gebruikt worden om de aanwezige waxlaag een boost te geven. Waterdruppels krijgen geen kans zich te hechten waardoor u de zogeheten beading heeft na gebruik van dit product. Ideaal voor het beschermen van matte lakken en carwraps zonder dat dit overmatige glans creëert. Ook geschikt voor vinyl wraps en matte lak.

Gold Class Carnauba Plus Quik Wax:

De lak van donkere auto’s krijgt een diepere glans en gekleurde lak wordt meer helder. De donkere wet look glans komt tot stand dankzij een combinatie van carnauba en polymeren in dit product. De formule slaat niet wit uit op sierlijsten en kan aangebracht worden in de volle zon. Ook deze spray wax is ideaal om uw auto in slechts 15 minuten te behandelen. Perfect om de bescherming van de aanwezige waxlaag een boost te geven.

Stap 5: Onderhoud

Voor het onderhoud aan de auto, dat wil zeggen kleine schoonmaakwerkzaamheden tussendoor, kunt u de volgende producten gebruiken.

Ultimate Wash & Wax Anywhere:

Dit product houdt qua werking het midden tussen een wasbeurt en een detailer en is daarmee een uniek product! Is de lak te vuil om met een detailer onder handen te nemen? En is een wasbeurt ook nog niet nodig? Behandel dan de auto met Ultimate Wash & Wax Anywhere! Het laat geen kalkvlekken achter en verwijdert vuil zonder te krassen. Daarnaast zorgen de unieke polymeren voor een wekenlange glans en bescherming. Uw auto zal langdurig mooi blijven door de wax die achterblijft na gebruik van dit product.

Ultimate Quik Detailer:

Een makkelijke manier om de auto te ontdoen van lichte vervuiling, zoals stof en vingerafdrukken. Dit product bevat Hydrophobic Polymer Technology™. Dit geeft een hoge oppervlakte spanning en laat het water van de auto afglijden, wasbeurt na wasbeurt! Laat een ultra gladde, ultra diepe finish achter en is veilig te gebruiken op alle soorten lak. Het is een kwestie van opspuiten, uitwrijven en u heeft een glanzend resultaat. Ook geschikt voor vinyl wraps en matte lak.

Gold Class Premium Quik Detailer:

Gebruik deze detailer om de lak van auto’s te onderhouden tussen de was- en waxbeurten door. De vloeibare formule reinigt en zorgt voor een donkere, gladde finish. Gemakkelijk aan te brengen en uit te wrijven om zo stof en vingerafdrukken te verwijderen. Geeft donkere auto’s de gewilde diepe glans, maar is ook perfect te gebruiken op lichter gekleurde auto’s.

Quik Detailer:

Quik Detailer gebruikt u bij het kleien van de auto en om de auto tussen de was-en waxbeurten bij te houden. Eenvoudig opspuiten en uitwrijven met een microvezeldoek of een 100% katoenen doek. Quik Detailer verwijdert stof, vingerafdrukken, achtergebleven waterdruppels en dergelijke.

Geïnteresseerd?

Komt u gerust langs in onze winkel om kennis te maken met ons assortiment was- en poetsproducten. Liever online bestellen? U bestelt de producten ook eenvoudig via onze webshop.

Meest gestelde vragen:

De auto kan afgespoten worden met de hogedrukreiniger, maar dit is puur om grotendeels het vuil te verwijderen zoals zand en dergelijke. Let hierbij wel op de afstand van het spuiten en warmte van het water om lak beschadigingen te voorkomen.

Dode insecten kunnen los geweekt worden d.m.v. een insectenspray, waarna u deze gemakkelijk kunt verwijderen door de auto te wassen met bijvoorbeeld een washandschoen.

Is er sprake van vogelpoep op de auto dan is het zaak dit direct te verwijderen. Bijvoorbeeld met een quick detailer. Dit is belangrijk omdat de resten van vogelpoep in de lak kunnen branden en op die manier lak beschadigingen kunnen veroorzaken.

Bij het drogen van de auto na het wassen kan men een droogdoek gebruiken. Deze zorg voor een streep- en vlek-loos resultaat.

Zoals hierboven al genoemd zorgt een droogdoek al voornamelijk voor het streeploos drogen van de ramen en de lak. Na het drogen kan de lak in de wax gezet worden om deze te beschermen en te laten glimmen. De ramen zouden door middel van een ruitenreiniger schoon en vet vrij gemaakt kunnen worden.

Om de velgen te reinigen en te ontdoen van remstoffen zou hier een velgenreiniger op gesprayd moeten worden, waarna de wielen afgespoten en/of gewassen kunnen worden.

Voor het schoonmaken van de auto raden wij de shampoo van Meguiars aan. Hiermee heeft u de mogelijkheid om een bestaande wax laag te behouden, de lak te verzorgen of zelfs een extra wax laag aan te brengen. Wij raden vooral af om huis/tuin/keuken zeep of afwasmiddel gebruiken. Hierdoor droogt de lak uit en is de kans op lak beschadigingen zeer zeker aanwezig. Tevens is de kans groot dat de glans verloren gaat.

Denk bij het schoon maken van het interieur vooral aan alle elektrische delen, deze vooral niet (te) vochtig maken om storingen en problemen te voorkomen. Bij stoffen en/of lederen bekleding juiste producten gebruiken om te voorkomen dat er zich vlekken of kringen gaan vormen.

Wij raden aan om de auto met de hand te wassen. Simpelweg omdat ook moeilijk bereikbare delen schoongemaakt kunnen worden en er geen onnodige schade aangericht wordt. In een wasstraat blijft voornamelijk vaak zand (van andere auto’s) achter die krassen kunnen maken op de lak.

DHL + DPD Servicepunt

Nijbracht 110 - Emmen

14 Dagen bedenktijd en retour

Op alle online aankopen

Gratis verzending NL + BE + DE

Voor orders vanaf € 75,-

100% Veilig betalen

iDeal / MasterCard / Visa / KBC / CBC